Fleece vs. elastisk

Publicerat av Jennie Börs den 01 Juli 2012 kl. 23:04 i Utrustning
När det kommer till lindor är jag kluven på vilket modell jag gillar bäst, fleece eller elastiska. Just nu består mitt lager av en blandning mellan båda sorterna, men börjar man räkna är nog större delen fleecelindor. Vilken modell jag gillar bäst varierar faktiskt lite från dag till dag, för jag gillar dem verkligen på olika sätt.

Elastiska lindor gillar jag framför allt för att de är enkla att linda med, de är dessutom lagom breda för små ponnyben. Jag har hittat en väldigt bra längd för framben respektive bakben, därför är det bara att linda på och det blir alltid snyggt.

Fleecelindor skulle nog få en extra pluspoäng från min sida om det var enkelt att få tag på ett stort utbud av ponnyanpassade lindor. Jag tycker personligen att standardbredden på fleecelindor blir på tok för bred för ponnyer, det är jättesvårt att få till det riktigt snyggt trots avklippta lindor. De ponnylindor jag har älskar jag däremot! Det jag gillar extra mycket med fleecelindor är att man kan linda lite högre, något som är riktigt snyggt enligt mig.

Jag gillar däremot inte 50/50 lindorna. För min del känns det inte bra att linda det elastiska dirket på fleecet som ligger mot benet, isåfall skulle jag vilja ha en padd närmast benet. Då känns det mer relevant att köra på en ren fleecelinda eller elastisklinda med pass under på en gång.

Vilken typ av lindor föredrar ni?


Fleece <--- ---> Elastisk

Kommentarer
Kommentar av: Matilda

Jag ÄLSKAR fleecelindor, för att man slipper ha tjocka paddar under (min ponnyskrutt har så korta framben så paddarna är alltid för långa), sen är jag alltid orolig för att jag ska linda för hårt med elastiska. Kombinationslindor gillar jag någorlunda, för det fastnar ingen torv på dem när man rider. :)

Svar: Jag har jättetunna och smidiga paddar från Mias, dock avklippta men det fungerar super! :)
Jennie Börs

2012-07-03 @ 18:36:41
Blogg: http://mattiez.blogg.se
Kommentar av: Linn Forsström - livet på Stuteri Ängsbacken

Jag instämmer, men favoriterna är nog fleece. De ger ett så bra stöd. Tyvärr är de allra flesta som du säger för långa och dessutom kardborren konstig så man bara kan fästa den typ 1cm... Inte heller snyggt att tejpa då...

Svar: Fleece är verkligen grymt snyggt, älskar att linda lite högre fram! Jag har faktiskt bara stött på kardborreproblemet på ett märke och det är Event-lindorna, annars är det tillräckligt mycket för att det ska fästa i alla fall.
Idag lindade jag för första gången med ett par lindor från Tree Crown Horse på Miro, de fungerade super trots att jag inte korrigerat någonting! Hittar jag fler lindor av det märket ska jag helt klart köpa fler, de var verkligen både lagom tjocka, långa och trots att de är lite bredare fungerade det super!
Jennie Börs

2012-07-06 @ 22:54:50
Blogg: http://linnforsstrom.blogg.se
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback