Vetlandaortens Ryttarföreing (NF-SM): 21 juli 2012

Publicerat av Jennie Börs den 25 Juli 2012 kl. 23:00 i Tävling
Dag två, som blev en lugnare dag än fredagen. Jag hade endast en dressyrstar och sedan skulle ponnyerna ställas ut. Vädret höll sig uppe, knotten fortsatte att tortera mig och Miro.

LA:1
Framridning: I framridningen satte jag samma fokus som föregående dag. Fick till några fina skänkelvikningar och det samma med den förvända galoppen. Miro fortsatte att vara irriterad på knott, men jag försökte bara igronera det.  Fick till en bra känsla även den här framridningen!

På banan: Samma fokus som innan i både collectingring och innan startsignal. Genom programmet fick jag samma bra känsla som föregående LA, om inte ännu bättre. Miro blev lite ofokuserad bitvis, pappa som satt och fotade i buskaget var han tvungen att titta in lite väl mycket ibland. I övrigt hade vi två missar, ryggningen som blev lite som en fjärdedelsvolt baklänges (hehe) och felfattning i skrittfattningen. Annars kändes det mesta bra och jag lyckades rida ihop en 7a på ena skänkelvikningen och alla andra koeffisienter fick vi 6or på.

Det slutade på 58,43% vilket är nytt procentrekod i LA:1 för mig och Miro! Jag är väldigt nöjd med ritten, trots de två missarna, de är ju trots allt två svagheter från min/vår sida. Lite synd att han går och slår mot knotten med huvudet, det ger fel intryck för domaren om honom, men men. Jag är riktigt nöjd med det bra avslutet på dressyrsidan.


Utställning Miro
Jag var så sjukligt nervös inför utställningen, kände pressen på att jag ville få honom vidare till valackringen i alla fall. Visningen gick bra, förutom att jag gjorde bort mig lite och ställde upp honom med mansidan mot domaren först, pinsamt. I skritten var jag inte riktigt bestämd i mitt steg, tänkte inte alls på det mitt i alla nervositet. Blev i alla fall väldigt lättat när jag såg att de hämtade en blågul rosett = guld och vidare till valackringen!

Inför valackringen var jag ännu mer nervös, givetvis. Miro gick och slog med huvudet mot alla flygfän, jag blev helt slut i armen efter en stund. Vi fick gå runt i en stor ring i skritt, allt jag fokuserade på var långa och bestämda kliv. Vi fick sedan trava en och en, Miro gjorde det bra trots att det blev något galoppsprång vid ett tillfälle på grund av taggad ponny. De ropade sedan ut ponny efter ponny, kvar blev Miro och två till. Efter ytterligare lite skritt och en till trav var, med lite galoppinslag, var det dags för ytterligare en att lämna ringen. Vid båda tillfällena när ponnyer plockades ur gick jag och ställde in mig på att vi skulle bli kvar, tyvärr räckte det inte helt. Nummer 72, Miro var den valack som fick lämna ringen som tredje bästa för i år.

Det kändes väldigt surt, all luft gick ur mig på något sätt och jag kände mig besviken. Jag trodde faktiskt att en annan ponny skulle få lämna ringen, men tydligen tänkte domarna annorlunda. Mamma sa att flera i publiken trott att Miro skulle bli kvar och vinna, men inte i år. Jag blev i alla fall lite gladare när jag fick höra hans poäng som slutade på 41p, en poäng mer än förra året. Ett mål var i alla fall uppnått! Tredje bästa valack är inte fyskam det heller, man kan inte bli bästa valack varje år, eller?

Ska jag vara ärlig, det var maffigare att han blev Best In Show förra året. Mot en hingst som hade 44p, det är sjukt vad min lilla valack kan! Det var dessutom tre(?) ponnyer på 42p och fem(?) ponnyer på 41p, så Miro låg verkligen i toppen! 

Typ: 9 - Starkt byggd av mycket god typ.
Huvud, hals och bål: 9 - Vackert huvud, välformad något kort hals, välmarkerad men kort manke, välmusklad överlinje.
Extremiteter och rörelsernas korrekthet: 7 - Välbenad från sidan, intåad bak.
Skritt: 8 - Bra övertramp
Trav: 8 - Taktfast
9 9 7 8 8 = 41p


Utställning Jumanji
Johanna ställde ut honom, första gången hon ställer ut en ponny och hon gjorde det bra tycker jag! Jumanji kan nog plocka ytterligare något poäng i framtiden, tror jag. Det slutade på 36p, blå rosett och silver!

Typ: 8 - God modell.
Huvud, hals och bål: 8 - Uttrycksfullt huvud, välformad hals, brant bog, stark överlinje, välmusklad.
Extremiteter och rörelsernas korrekthet: 7 - Intåad och tät fram.
Skritt: 7 - Oengagerad med normal steglängd.
Trav: 6 - Normal steglängd mer spänst önskas.
8 8 7 7 6 = 36p


Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback