Vetlandaortens Ryttarföreing (NF-SM): 20 juli 2012

Publicerat av Jennie Börs den 25 Juli 2012 kl. 17:11 i Tävling
Förtsa tävlingsdagen, jag och Johanna hade totalt fyra starter att göra under dagen. Jag hade en start på förmiddagen och en sent på eftermiddagen, men trots del blev det knappt någon dötid att slå ihjäl. Vädret höll sig bra, lite regnstänk vid några tillfällen bara. Knotten var däremot rent ut sagt förjävliga på mig och Miro. Mamma sa att vi var i stort sett de enda ekipagen som hade ett stort moln runt oss, konstigt!

Jag lyckades i alla fall pricka in alla mina starter på bana A, till skillnad mot förra året då jag fick startar en klass på varje bana. Är glad att jag fick den banan för den ligger verkligen otroligt fin och är stor, så när man är i collectingring har man trots det 20x40m att röra sig på!

LB:1
Framridning: Framridningen till klassen blev sådär. Jag jobbade som jag brukar göra eftersom jag tycker att det upplägget fungerar bra. Miro var däremot jätteirriterad på knotten, jag ville knappt skritta eftersom han gick och slog med huvudet konstant då. Traven och galoppen gick lite bättre, men han slog fortfarande emot dem. Fick till någon halvbra känsla ridmässigt, så svårt att rida när hästen rätt som det är börjar slå som en tok med huvudet. Jag koncentrerade mig dessutom lite för mycket på det.

På banan: I collectingring jobbade jag med lite åttvolter och sådant, bara för att känna att han var aktiverad ordentligt. Inne på banan innan startsignal gjorde jag samma sak. Programmet gick däremot helt åt skogen, bokstavligen. Miro slog med huvudet mot knotten, gjorde inte en millimeter mer än jag bad honom och jag felfokuserade totalt. Det kändes ungefär som i början när vi tävlade, jag sitter och tänker "oj, han blir spänd." och "oj, han fokuserar inte på mig" men gör ingenting åt det utan rider bara runt och ler. Knotten och den ostadiga formen bidrog nog även det. Det blev helt enkelt pannkaka av allt och vi fick flertalet helt onödiga missar.

Jag är inte alls nöjd med den här starten och trodde faktiskt inte att vi skulle få 55,52% för den, jag trodde den var ännu sämre. Det finns dock en positiv i alla fall, som om vi tar missarna i galoppen till exempel. I första volten bröt han av då han fokuserade på det runt omkring och tappade energi, trots det kunde jag i alla fall rätta det snabbt och korrekt. I nästa fattning satt jag och foksuerade på att han spände till samtidigt som jag fattade galopp, det fungerar inte. Där vaknade jag i alla fall till och lyckades göra en fin fattning, om än lite för sent. Galoppfattningar är inte min starkaste sida, speciellt inte när det blir krångel, så jag är faktiskt nöjd med mig själv eftersom jag kunde lösa det på ett sådant bra sätt!
 

LA:1
Framridning: Inför LAn bestämde jag mig för att strunta i att knotten var jobbiga, jag skulle rida på och fokusera på mitt, ingenting annat. Gjorde massor utav skänkelvikningar, travökninga och 10m volter i trav. I galoppen jobbade jag med ökningar, förvänd och 10m volter. Skritten undvek jag så mycket det gick, eftersom han blev extra irriterad. Fick till en grymt bra känsla, skänkelvikningarna bara flöt på och han svävade fram i ökningarna. Han hade en helt otrolig power i sig och ja, allt bara kändes toppen!

På banan: I collectingring och innan startsignal gjorde jag samma sak som i tidigare klass, Miro kändes fin! Lika dant genom programmet, fick en bra och jämn känsla. Visst slog han mot knotten, men det fokuserade jag bort i hjärnan. Han hamnade även lite bakom lod bitvis, med det försökte jag bara korrigera så gott det gick. Det enda som jag verkligen misslyckades med var skrittfattningen, då det blev en felfattning, annars var det ganska prickfritt!

Blev däremot missnöjd när jag fick höra vad jag fick för poäng. Jag väderar ritten som att den var i likhet med vår första start i LA:1, möjligen lite bättre så jag gissade på att jag skulle hamna runt 55-57%. Tydligen tyckte inte domaren det samma, för det slutade på 51,85%. Det blev jag lite besviken på,den procenten brukar jag rida på när jag sumpar bort två koeffisienter. Jag missade ingen av dem den här gången, men men. Min känsla fick helt enkelt ta överstyr, procenten blunder jag för i det här fallet. Caroline tyckte också att det verkade vara lite snåla poäng, så domaren hade antagligen en lägre bedömning. Men men, erfarenheter. Domaren fick dessutom inte se rätt sida av Miro, tror heller inte hon förstod anledningen till att han gick och slog med huvudet.


Johanna och Jumanji startade för dagen en dressyrklass och Pay & Jump. Ni får läsa me ingående om starterna på hennes blogg!

LC:2
Dressyrklassen som ingick i LC-kombinationen, de red ihop 55,00%

80cm (LD)
Först stoppade de ut sig på näst sista hindret, men alla fick fullfölja rundan trots uteslutning. De fick även ett stopp på sista hindret, det var rent av på grund av att Jumanji inte fokuserade för fem öre.

80cm (LD) omstart
Ville man göra omstart fick man gå ut och anmäla sig igen, så Johanna valde att göra det. Den här gången hopppade de hela banan felfritt!


Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback