Miro - 31 juli 2012

Publicerat av Jennie Börs den 31 Juli 2012 kl. 21:46 i Ridpass - Miro
Idag har jag och Miro genomfört första dagen på årets dressyrkurs. Det visade sig dessutom att det var Göranträning idag, bra att jag har koll på läget känner jag. Faktum är att tiderna inte låg ute när de skulle och givetvis kollade jag då, sedan har det försvunnit ur mitt huvud och kommit tillbaka vid fel tillfälle. Jag trodde dessutom att de skulle dra igång i augusti. Men men, Johanna fick valet att rida Jumanji för Göran eller att jag snodde hennes ponny, hon valde alternativ ett. Lite tråkigt däremot att det här är tredje träning på rad som jag missar med Miro ...

Första passet
Jag hade ärligt talat inga förväntningar inför passet, Miro hade varit pissjobbig när jag gjorde iordning honom eftersom han var sur för att han inte fick gå ut. Kände mig irriterad i hela kroppen när jag gick in i ridhuset, men efter några djupa andetag kunde jag slappna av.

Själva passet var bra från start. Miro kändes verkligen med på noterna och jobbade på riktigt bra. Vi jobbade på fyrkantsspåret och fokusen låg på mina händer och att jag skulle känna båda sittbenen. I det red vi dessutom i olika typer utav växlar och Miro lyssnade riktigt fint, jag behövde dessutom inte påminna honom gång på gång.

I skritten red vi några skänkelvikningar för vadera skänkel och det gick faktiskt bra! Jag är väldigt nöjd med passet, fick verkligen en bra känsla på alla plan. Miro var otroligt mjuk och fin, väldigt rolig att rida!

Andra passet
Fortsatte där vi slutade förra passet, hitta händer och sittben. Miro kom igenom ytterligare lite i traven, den blev riktigt fin. Det märks dessutom så tydligt när jag tappar "kontakten" med ena sittbenet, jag tappar liksom allt på något sätt. Vi jobbade med lite 10m volter och när jag väl var rätt, jag då blev det bra!

Vi jobbade även med lite skänkelvikningar i trav och på volt i galopp. Skänkelvikningarna blev bara bättre och bättre, i galoppen saknades det lite för att det skulle bli bra. Det går väldigt trögt men när vi kommer över den spärren vet jag att det blir bra!

Jag är väldigt nöjd med det här passet också, men på ett annat sätt. Vissa stunder var det som vi svävade fram, men sedan tappar jag lite och då åker huvudet upp. Men i det stora hela kändes det bra, traven var verkligen jättefin även om näsan var lite på fel ställa bitvis. Den träningen vi håller på med nu är den som jag behöver, för när jag själv väl är på plats: då kan vi lösa resten på ett mycket bättre sätt.

Handen som ska bort, bort, bort. Ska bli lika jämn och fin som den var för ett år sedan!

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback