Miro - 2 juli 2012

Publicerat av Jennie Börs den 02 Juli 2012 kl. 12:59 i Ridpass - Miro
Idag har jag och Miro tränat för Pernilla. Hade faktiskt stora valmöjligheter när det kom till dressyrträning idag, eftersom Göran skulle komma och ha en extraträning. Jag valde dock att träna för Pernilla, för just nu är det hennes träning som jag behöver mest.

Miro var väldigt spänd idag när jag red fram, huvudet högt i luften och fokusen var överallt utom på mig. Det blåste väldigt mycket, så jag förstår honom verkligen till fullo eftersom han verkligen ogillar när det blåser ute. Spändheten försvann mer och mer in i passet,. Vi fokuserade på rakriktningen till att börja med, egen bjudning hade han gott om idag vilket var skönt. Fick rida på ett fyrkantsspår i lättridning till att börja med, när jag senare började jobba nedsuttet la vi även in 10m volter. Jag fick jobba jättemycket med mina händer och vänsterarbågen, bara små kramningar i tygeln och jämna händer. Mycket svårare än vad man kan tro, den där vänserarmbågen och handen lever nämligen sitt eget liv ...

I galoppen jobbade vi lite på fyrkantsspåret för att sedan rida några förvända galopper som i LA:1. Det blev jättebra när jag gjorde det jag skulle, han blir gärna lite utåtställd i vändningen, speciellt åt vänster, eftersom jag måste korrigera den bogen. Vi klarade det bra i alla fall, trots att vändningarna blev snävare än vanligt eftersom vår svar runt 15m brett.

Avslutade med att bara trava runt på fyrkantsspåret och verkligen jobba med min vänsterarmbåge och hand. Fick verkligen till det på slutet och Miro kändes jättefin! Travade på superbra, växte under mig och allting bara flöt på. Just det känslan tar jag med mig, den är helt underbar och det är dit jag vill att han en dag ska vara på dressyrbanan.

Jag är verkligen nöjd med passet. Ska träna lite för Pernilla på onsdag också för att verkligen känna in ännu mer inför helgens starter. Det blir nog dessutom sista träningen för henne helt och hållet innan NF-SM.


En bild som Karin tog på min finaste.

Kommentarer
Kommentar av: Maja

Vilken vacker bild !

Svar: Håller verkligen med dig!
Jennie Börs

2012-07-02 @ 17:43:22
Blogg: http://majawallstrom.blogg.se/
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback