Massage

Publicerat av Jennie Börs den 09 Juli 2012 kl. 14:39 i Vardag
Imorse fick ponnyerna varsin välbehövlig massage, för det var de verkligen värda. Har försökt hållt det till en gång i halvåret ungefär, så nu var det dags igen.

Miro fick vara först ut. Jag är faktiskt imponerad över hur lungt han stod i stallgången, nog för att han är väldigt väluppfostrad och snäll, men när han vet att han snart ska gå ut i hagen kan han bli lite laddad. Fick massor med beröm för att han blivit finare i kroppen, mer musklad och för att hans stelhet i högerbak knappt fanns kvar. Eftersom hon inte hittade någonting konstigt blev det bara massage + laser där stelheten funnits i högerbak i förebyggande syfte. Miro var väldigt nöjd, stod och tuggade och småkliade. På slutet blev han dock arg eftersom de andra hästarna fick gå ut, livet är orättvist.

För er som inte hängt med så länge: Miro har haft en stelhet i högerbak, som hon fixade för första gången förra sommaren. Massage och laser gav underverk på stelheten, tillsammans med regelbunden stretching och stärkande ridning. Miro blev som ny, från att behöva påminna honom om högerbak jämt och ständigt till att han gjorde det självständigt. I vintras blev Miro sparkad på vänsterbak och han avlastade då det benet, vilket resulterade att högerbak stelnade till igen trots ungefär två veckors vila med promenader. Innan igångsättningen fick han en omgång massage och laser, eftersom vi förväntade oss att stelheten kommit tillbaka. Efter ungefär en månads igångsättning upprepade vi det igen då jag i ridningen kände att han var väldigt ojämn bak, vilket jag även hade rätt i. Genom avlastningen av högerbak hade han blivit spänd i bogarna samt ryggen, vilket släppte efter ackupungtur och massage.

Det var sedan Jumanjis tur att få massage. Ävän han fick beröm för att han blivit finare i kroppen, roligt att höra att han verkligen utvecklats eftersom han senast fick massage strax efter han kommit. Sist fick han akupungtur i högerbog + vänsterbak eftersom han var stel, men det behövdes inte den här gången. Till Jumanjis glädje, han gillade inte nålarna! Han fick däremot laser i högerbogen, eftersom det fanns något litet där, utöver den vanliga massagen. Det i högerbogen hade i alla fall släppt när hon var färdig. Jumanji njöt, stod och masserade själv och tog allting med ro. Berättade även om våra sadelbekymmer och hon trodde att han skulle bygga nya muskler vid bogarna när han fick en sadel som inte klämde.


Det var roligt att få så mycket beröm för båda ponnyerna, hon tyckte verkligen att de blivit finare i kroppen. Som vanligt fick de även beröm för att de är så otroligt snälla och trevliga att ha att göra med. Jag bjuder dessutom lite på bilderna i det här inlägget.

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback