Jumanji - 26 juli 2012

Publicerat av Jennie Börs den 26 Juli 2012 kl. 23:50 i Ridpass - Jumanji
Idag red jag Jumanji, testkörde den nya sadeln lite. Den var mycket skön, skönare än den gamla, om än lite hård som alla sadlar är idag när jag är van med Miros hoppsadel med latexpaneler. Jumanju rörde sig dessutom mycket bättre i sadeln jämfört med i den gamla, inte alls symaskinig. Johanna hade bestämt att idag skulle det bli markarbete, med bomserier, cavaletti och upphöjda galoppbommar. Mycket riktigt blev det så.

Efter uppvärmningen, där Jumanji drog på som tusan med mig i galoppen, så gav vi oss in på lite travbommar. I början kom vi lite halvtokigt in, men det blev bättre och bättre. I cavalettiserien hittade vi aldrig något bra avstånd för ponnyerna, det blev för lång eller för kort. Jag och Jumanji provade alla varianter, från att galoppera igenom till att klämma in ett ministeg mellan varje bom. Jag var kanske inte till världen hjälp heller, nybörjar varning.

Vi tog sedan galoppbommarna steg för steg, jag och Jumanji täten som drag hjälp och moraliskt stöd för Johanna och Miro. Hur säker pilot jag var är en annan femma, men efter några språng kom jag igång ordentligt. Bommen lades sedan upp på liggande block och sedan stående, inga problem som helst. Jumanji flög över hur lätt som helst och gud vilka underbara språng! Han tog hand om mig väl dessutom, någon gång sköt iväg lite tidigare än jag trott, men det fungerade bra ändå.

Efter de fantastiska sprången fick jag blodad tand och styrde mot ett räcke som låg på 50cm, tänkte att det var ju faktiskt lika högt som blockhindren. Vi seglade över utan problem, så höjde de ytterligare två hål. Även det fungerade kalas, så där gav jag mig nöjd och belåten. Kanske ska poängtera att det här är första gången jag hoppar med Jumanji, andra gången jag rider något med bommar inblandat. Jag har dessutom inte hoppat sedan någon gång i maj. Men han tar verkligen hand om mig bra, han fixar allting och jag bara styr och följer med honom, helt perfekt.

Jag är riktigt nöjd med passet. Känslan i hans språng kan inte beskrivas, en sådan underbart härlig känsla! I övrigt kändes han också fin, rund i formen och arbetade väl med mig. Snart blir det nog hoppning igen, men då får Johanna faktiskt stå på backen och instruera ytterligare lite!

Den vackra outfiten, hoppsitsen och allt annat - jag bjuder på det idag!


Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback