Insjöns Ridklubb: 7 juli 2012

Publicerat av Jennie Börs den 07 Juli 2012 kl. 21:00 i Tävling
Idag har det varit en varm och kladdig tävlingsdag, trots att solen inte lyste speciellt mycket. Det har däremot variy otroligt kvaft och mycket knott. I övrigt har den varit riktigt bra, bra prestationer i båda klasserna.

LB:1
Framridning: Jobbade mycket med rakriktningen, min blick, 10m volter och tempoväxlingar. Gjorde lite samma sak i alla gångarter och red på med skrittpasuer lite här och var. Miro kändes fin på framridningen, mot slutet började han verkligen komma över spärren och hitta sig själv. Inga större tjurigheter, bara en gång i galoppen men annars var det bra på den fronten.

På banan: Innan startsignal fick man rida runt utanför banan så jag fokuserade endast på att försöka böja och ställa igenom honom på mindre volter. När jag sedan började programmet tyckte han att det var lite läskigt vid domaren första gången, men det släppte sedan. Annars var han lite backande genom hela programmet, det är det sista av hans spändhet som ligger och spökar. Från sidan ser det bara ut som att han är seg, men jag som sitter på ryggen känner så tydligt just spändheten. Sista uppridningen släppte han däremot till och började gå av sig själv, vilket även syntes på poängen.

Det blev ett riktigt jämnt resultat, 6:or rakt igenom förutom några 7:or och en 5:a. Jag vet precis vad det är som saknas för att de där 6:orna ska bli till 7:or, nämligen att han släpper igenom helt och går av sig själv. På ett sätt känns det ganska skönt att få det svart på vitt, att det är det lilla som saknas för att det verkligen ska bli bra. Resultatet landade på 61,38%, vilket är det högsta procent jag och Miro haft i en LB!

LA:1
Framridning: Försökte ta det väldigt lugnt eftersom jag ville spara på energin så mycket som möjligt. I övrigt gjorde jag samma saker som inför LBn + att jag kände på någon skänkelvikning, förvänd galopp och ryggning. Fick en bra känsla, även om det var lite lojt.

På banan: Samma sak som ovan innan startsignal. Även om vi tappade energi av samma sak som i klassen innan fick jag en bra känsla i programmet. Visst blev den lite missar för att han inte bjöd ordenligt, inte så lätt att få till bra skänkelvikningar till exempel men vi lyckades i alla fall skrapa ihop en 6:a på den ena. I galoppen fick jag rida som tusan, men vi lyckades sätta båda förvända i alla fall!

Efteråt var jag väldigt nöjd, framför allt eftersom jag red med huvudet den här gången och inte på impuls. I mina tidigare LAer har jag iprincip bara styrt runt vägen, nu hann jag tänka emellan och förbereda mig bättre inför nästa moment. 5:or och 6:or, + tre 7:or fick vi hop och resultatet landade på 57,37%. Ännu ett procentrekod för vår del!

Inför morgondagens LA siktar jag på att rida lika mycket med huvudet som jag gjorde idag samt försöka förbättra de missar som finns. Förhoppningvis kan vi ladda på energiförrådet och får bort hans inre spänning så att han släpper till lite mer också. Energin är vår största brist i programmet just nu!

Kommentarer
Kommentar av: jessica

åh vilken fin blogg! =)

Svar: Tack så mycket!
Jennie Börs

2012-07-08 @ 18:25:16
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback