Samritha - 13 december 2012

Publicerat av Jennie Börs den 13 December 2012 kl. 22:10 i Ridpass - Andra hästar
Andra hästen för dagen blev Samritha, red nämligen i mammas grupp istället för en av hennes ridkompisar. Lite skillnad mot Helios, helt olika hästar då Samritha är ungefär 3x så mycket häst att rida. 

Vi började med att leta efter stöd, takt och energi i skritten, något som inte är helt lätt på Samritha. Hon travar gärna iväg istället, men vi jobbade på och det blev bättre och bättre. Började sedan travarbetet som bestod av en skrittövergång på var långsida och efter en stund lades även ett varv på C-volten till. I skrittövergångarna blev det mycket arbete med rakriktning men jag kämpade på, mycket förberedelse och jag fick verkligen fokusera på att vara "rakriktad" själv. I volten fick jag tvinga mig själv att verkligen titta mellan öronen för att inte titta för långt fram.

Näst övning var skänkelvikning, först i skritt och sedan även i trav. Ju mer jag hittade desto bättre blev det, som alltid helt enkelt. Kände även på Samritha att jag hittade ytterligare lite mer ridning i det nedsuttna arbetet. Den avslutande övningen var den samma som i början, fast i andra varvet och under nedsittning. Jag fick fortsätta med rakriktning på både mig och hästen, något som fungerade bra. Bitvis fick jag verkligen en bra känsla och den som var där emellan var inte katastrof heller.

Jag är nöjd med även Samritha, otroligt roligt att få rida storhäst. Hon var lite smågrinig på pojkarna bara men hon kunde även släppa det när jag sa till henne, så jag tycker att vi hittade varandra bra. Finns inte så mycket att klaga på!

Tyvärr har jag inga bilder på datorn för tillfället, dyker upp vid senare tillfälle!

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback