Miro - 23 december 2012

Publicerat av Jennie Börs den 23 December 2012 kl. 22:47 i Ridpass - Miro
Joggingpass i ridhuset blev det idag, tog faktiskt på mig ett par sporrar till och med (brukar sällan rida med det till vardags och i princip när jag rider i hoppsadeln).


Började med att rida på ett fyrkantsspår, redan från början la jag fram handen något och red sedan fram honom till "framåtläget". Han kändes pigg och allert men huvudet for upp lite till och från när bakbenen sa emot, men jag fortsatte bara att rida på framåt trots det.

I galoppjobbet började jag att rida lite på volten till en början, när jag kände att jag fått bra koll tog jag mig istället ut mot fyrkantsspåret. Gjorde överstrykningar och jobbade verkligen med att ta arbetet genom sitsen. Miro kändes fin och allert även här, han kändes dessutom mycket stadigare med huvudet och gjorde inga ryck till och från.

Fortsatte sedan travarbetet med lite bogen in på långsidorna i båda varven, det kändes som att det flöt på bra även om han behövde lite extra stöttning till och från. Gjorde även några skänkelvikningar på hörnlinjen undan båda skänklarna, som även de flöt på bra. Rörelserna gjordes med mycket framåttänk och han tog övningarna väldigt bra och jobbade rätt. Avslutade sedan det hela med att känna igenom traven på volt. Fick till en bra känsla i båda varven och därefter var jag så nöjd och glad så.

Jag är riktigt nöjd med ridpasset, det kändes verkligen som att jag fick igenom det som jag hade planerat. Efter galoppen slutade han att kasta till med huvudet eftersom bakbenen kom med mer och ju mer jag red, desto bättre blev det. Jag kunde verkligen känna hur ryggen höjdes och hur suget i handen förbättrades ytteligare. Kan verkligen inte klaga på lille ponnyskrutt, han var så duktig så. ♥

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback