Miro - 15 december 2012

Publicerat av Jennie Börs den 15 December 2012 kl. 21:40 i Ridpass - Miro
Idag var det ridhusdags igen. Miro skötte sig faktiskt väldigt bra med tanke på att det var isras, inget tönt eller någon spändhet på grund av det!

Började med skritt och travarbete, simpelt med fokus på den låga formen. Miro var pigg och glad men det kändes samtidigt som att han kom på plats redan från början. Travade på lite i båda varven och sedan var det dags för lite galopp. Miro visste så snart jag satte mig ner som förberedelse vad som var på gång, taggade i men kunde ändå fatta galopp relativt normalt. I galoppen var han självklart super pigg och på, men arbetade ändå på skapligt. Det flyger dock ut lite bogar och bakben omvartannat och det är inte helt lätt att korrigera alla gånger när han bli lite väl laddad.

Han frustade del i galoppen och jag tog även in honom på en lite mindra volt för att kunna rama in honom bättre, fungerade ganska bra men delarna flög fortfarande åt höger och vänster. Galet hur roligt det kan vara att få galoppera lite, sötponnyn. Avslutade sedan med lite mer travarbete innan vi gav oss. Jobbade med rakriktning och ställning/böjning i hörnen och red även lite diagonaler. Fick en ganska bra känsla i alla fall, men han springer ifrån mig så fort jag inte är uppmärksam. Energi finns, så det räcker och blir över.

Jag är helt okej nöjd med passet. Han blir lite väl på och ivrig vilket ibland kan bli lite svårt att korrigera, men vi jobbar på. Imorgon är det träning för Pernilla vilket jag verkligen ser fram emot, vi kan behöva en liten igångkörare så vi inte virrar bort oss totalt på Göranträningen i veckan. Ska bli så roligt att få komma igång med lite träning igen (även om det inte blir fullt ut såhär i början)!

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback