Matrix - 19 december 2012

Publicerat av Jennie Börs den 19 December 2012 kl. 22:47 i Ridpass - Andra hästar
Idag fick jag hoppa storhäst! Någonting som jag inte gjort sedan hösten 2010, det var en ganska så misslyckad hopplektion men dagens gick betydligt bättre.

Började med att rida fram i både trav och galopp, längs fyrkantsspåret och på stora volter. Matrix var lite avbackande först men jag fick ganska snart igång honom och kunde istället fokusera mer på böjningen i kroppen. Fick en helt okej känsla i båda gångarterna, det är otroligt ovant att rida storhäst och då speciellt när hästen i sig har lite gång i sig. Han var lite småspänd nere vid läktaren också, men jämfört med Miro är det i stort sätt ingenting.

Därefter började vi hoppa fram lite smått, först på ett litet travräcke. Första gången tyckte Matrix att hindret var för litet och klev bara över men nästa gång tryckte jag av honom lite extra och då hoppade han istället. Räcket lades sedan upp lite och vi fick komma en gång i galopp, det rullade på super! Hoppade även fram på en linje som inte kändes helt okej, vi kom lite konstigt in men det blev ganska bra ändå. Vi började sedan banan som bestod av ett räcke på långsidan, diagonal, linje på långsidan, diagonal med bruten linje mot ett räcke. Jag och Matrix skuttade över första vändan med lite lägre hinder utan problem, vid ett ställe hamnade jag något efter i språnget men inte mycket ändå. Det kändes som att vi hittade ett bra flyt och det kändes otroligt tryggt.

Till nästa vända blev det lite högre, högsta räcket på runt 70cm (ja, för mig är det ganska högt med tanke på ny häst och allt, hehe). Även den rundan flöt på bra! Avslutningsvis flyttades första räcker på långsidan till sista hindret, den här gången fick jag rida på lite mer framåt vilket fungerade riktigt bra det också. Bra flyt med en trygg känsla!

Travade sedan av, Matrix kändes väldigt energisk men vi hann inte riktigt hitta eftergiften helt. Med lite mer travarbete samt böjda spår tror jag dock garanterat att vi hittat dit.

Jag är jättenöjd med dagens lektion! Roligt att få testa lite nytt och större, visst har jag ridit Matrix några gånger innan men aldrig hoppat. Allting kändes otroligt tryggt och stabilt måste jag säga, trots att jag känner mig som en lite myra där uppe på ryggen. Jag vågade rida ordentligt utan att fega ur, tog mina beslut och slutförde dem. Absolut inte sista gången jag hoppar honom, kan jag säga.

Min kusin Thess och Matrix i höstas.

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback