Helios - 13 december 2012

Publicerat av Jennie Börs den 13 December 2012 kl. 22:00 i Ridpass - Andra hästar
Idag red jag igen min lektion som jag missade tidigare i höstas. Dressyr stod på schemat och jag hade turen att få rida Helios idag igen.

Helios var idag lite lugnare men ändå pigg och framåt som han brukar vara. Vi började med att trava fram, där jobbade med att få hästarna att ta stöd i bettet och hålla takten med bra energi. Följande gjorde vi både längs fyrkantsspåret och på volten, det absolut svåraste var att få "stabiliteten" tyckte jag. Jag har tappat så otroligt mycket bålstabilitet så att jag sjunker ihop, så jag fick verkligen tvinga mig själv att sitta upprätad. Helios blev även lite ostabil i huvudet. Vi galopperade även lite under lättsits och där var Helios så fin, mycket enklare att få honom att hålla huvudet still och han galopperade dessutom på väldigt fint. Samma känsla som gårdagens hoppas!

Sedan fortsatte vi med att öka och minska volten lite, nått som gjorde att jag verkligen kände att jag kunde rama in honom bättre. Jag kom in på en ganska liten volt och där fick jag verkligen en bra känsla. Emellan åt i framridningen skrittjobbade vi också, där hästarna skulle trampa på i bra bjudning och ta stöd i handen. Det var något jag och Helios lyckades ganska bra med.

Vi började sedan jobba nedsuttet, där tyckte jag att det var mycket enklare att arbeta eftersom det är lättare att sitta upp ordentligt. Hittade honom bra tycker jag och vi red även lite skänkelvikningar på kvartslinjen åt båda hållen vilket flöt på bättre och bättre för varje gång. Avslutade sedan med att trava av och där hitta känslan av stöd i bettet, bra takt och god energi. Samma sak i skritten innan de slutligen fick lång tygel.

Jag är nöjd med Helios, dessutom roligt att få rida honom för en annan instruktör. Jag tycker att jag fick en bra känsla och då framför allt i det nedsuttna arbetet då jag kände att jag själv hittade en bättre stabilitet. I övrigt är jag bara nöjd och glad, men jag måste verkligen hitta min egen stabilitet igen och sluta upp med tjuvsneglet åt höger (dock är det inte lika grovt som det varit i alla fall).

Bild från en hopplektion.

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback