Helios - 12 december 2012

Publicerat av Jennie Börs den 12 December 2012 kl. 22:22 i Ridpass - Andra hästar
Idag stod det hoppning på schemat, känns som det var år och dagar sedan sist! Jag fick i alla fall rida Helios, vilket jag var otroligt glad över. Den perfekta hopponnyn för mig!

Han var otroligt pigg och glad, i framridningen fick jag jobba med massor av halvhalter då han gärna ville rinna iväg. Vi jobbade med stora volter längs fyrkantsspåret i trav och jag hittade en helt okej känsla formmässigt, inte helt stadigt men ändå okej. Travade även över en bomserie där han gärna körde ut vänsterbogen (red i höger varv) men efter lite korrigeringar blev det bra.

När vi kom till galoppjobbet red vi med varierad spårnglängd individuellt samt att vi skulle lägga lite volter. Helios var otroligt taggad men ändå väldigt reglerbar, kunde enkelt både länga och korta ihop honom samtidigt som han var kvar i formen. Jag fick verkligen en bra känsla i det arbetet, han kändes så fin!

Vi började sedan med att travhoppa ett räcke, men travbom innan. Fick hoppa det några gånger och det blev bara bättre och bättre, till en början med kändes det bra fram till hindret men efter bara for han iväg. Lösningen på problemet var dock bara så enkelt som att lätta fram i handen några språng och sedan ta tillbaka honom. Räcket låg faktiskt på en 70cm sista språnget!

Nästa övning var en serie med galoppbom, hinder, galoppbom, hinder, galoppbom. Första gången var det ganska lågt och det kändes lite hastigt eftersom Helios var så pigg och glad, sedan höjdes det upp för varje gång och ju högre det blev desto bättre blev min känsla. När det blev högre fick han liksom tänka till och även bromsas upp lite, vilket bidrog till att han blev lugnare. 80cm låg väl det högsta hindret på, det tar sig!

Travade sedan av och då kändes det som han blev lite hastig i takten, men formen kändes i övrigt väldigt fin. Jag är bara så nöjd med dagens pass! Helios var så pigg och glad men samtidigt kändes det som han lyssnade tillräckligt. Jag känner mig verkligen trygg på honom i hoppningen och när det kommer övningar som idag är det faktiskt kul även om hindren blir lite högre. Det finns ingenting negativt att säga nästan, haha.

Tidigare i höstas.

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback