Tävlingssugen

Publicerat av Jennie Börs den 17 Augusti 2012 kl. 21:04 i Vardag
Ni anar nog inte hur stort mitt sug efter tävling är just nu. Jag har inte tävlat sedan NF-SM, vilket är fyra veckor sedan nu! Jag saknar allt som har med tävling att göra, allt från att bada ponny kvällen innan till att plocka ur knoppar när tävlingsdagen är slut. Det är dessutom skandal att jag varken haft stövlar eller JW-hjälm sedan Vetlanda, gud vad jag saknar det.

Samtidigt har jag valt själv att jag skulle ta ett tävlingsuppehåll som sträckte sig från Vetlanda till hösten. Det handlade framför allt om att jag skulle få en chans att hinna träna riktigt ordentligt där emellan och jag tycker faktiskt att jag gjort det. Miro är mycket finare än innan Vetlanda och ännu finare kommer han att bli. Det finns fortfarande saker som brister även på hemmaplan, men det fortsätter vi att jobba med. Jag tror dessutom att det är bra för mig att hinna sakna tävlandet lite innan höstsäsongen drar igång, den kommer bli intensiv bitvis.


Så här ser höstens planering ut just nu:

2/9: Leksands Ridklubb - LB:1 & LA:1
8/9: Säterbygdens Ridklubb - LB:1 (lag) & LA:1
15/9: Föreningen Storbyns Ryttare - LB:1 (lag) & LA:1
6/10: Hedemorabygdens Ridklubb - LB:1 eller LB:3 & LA:1 (lag)
13/10: Falu Ridklubb - klasser ej släppta
21/10: Fagersta Ryttarklubb - klasser ej släppta

Det är alltså två veckor kvar tills nästa start, så ännu har vi lite tid på oss att träna ytterligare. Det blir sedan tävling tre helger på rad, men eftersom jag rider lag får det bli så. Miro har dessutom inga problem med det, lägger jag bara upp bra veckor däremellan klarar han av det galant! Därefter kommer ytterligare en period med tre tävlingar i rad, jag har dock inte bestämt mig för om jag ska åka på den sista eller inte. Besultet om det beror lite på hur säsongen går samt vilka klasser de har, även om jag antar att de har de vanliga.

Lag blir det även i år, vi kommer med stor sannolikhet ha två lag det här året, vilket kommer bli riktigt skoj! Första omgången går på hemmaplan (som det gör varje år, eller det har i alla fall gjort det alla fyra år jag ridit), sedan går nästa i Storbyn och sista i Hedemora. Det här blir antagligen mitt sista år i DIV II, i alla fall om mina planer håller.


Jag är i vilket fall sjukt laddad inför höstsäsongen, som ni kanske förstått vid det här laget. Målet är att förbättra våra brister i både LB:1 och LA:1 och på så sätt höja nivån på våra ritter. Givetvis ska vi ha massor av roligt också, bland det roligaste som finns är tävling och allt som hör till! Som ni ser i planeringen kanske vi debuterar LB:3 också som omväxling också, roligt att få rida på lång bana och komma ifrån LB:1 lite.

Ska ni tävla något i höst?

Kommentarer
Kommentar av: Emma - TeamGustafsson

Hejsan!
Lite nyfiken, vart har du köpt Miro´s röda pannband?

Tacksam för svar ;-)

Svar: Jag köpte det på mässan i Globen, hos Charlies. Så du hittar det säkerligen i Charlies webshop, www.charlies.nu. :)
Jennie Börs

2012-08-19 @ 22:30:22
Blogg: http://teamgustafsson.blogg.se
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback