Miro - 3 augusti 2012

Publicerat av Jennie Börs den 03 Augusti 2012 kl. 22:05 i Ridpass - Miro
Idag stod det promenad för hand på Miros shema, viktigt för honom att få röra sig efter en tredagarskurs innehållande fem dressyrpass. Han fick promenera på astfalt och gräs idag, i ungefär 20-30 minuter. Bitvis slappnade han av riktigt bra, för att sedan blåsa upp sig och växa ungefär 20 centimeter. Vägen in mot Näs var extra läskig idag, varför vet jag inte.

Grejen är bara den, att när  han beter sig som han gjorde idag vid vägen in mot Näs, då är han uppriktigt rädd. Det är inget fjant, trots att han gått där miljoner gånger. Det gäller bara att ta det med ro, inte stressa upp sig för att han flyger runt åt alla håll och kanter. För att inte göra någon big deal av det gick vi bara in en bit, för att sedan vända medan han fortfarande kunde slappna av. Gjorde det flera gånger och tillslut kunde han gå in en bit i lugn och ro, för sedan vända och gå tillbaka i samma takt.

I övrigt skötte han sig bra, fick ut steget ordentligt och frustade några gånger. Vi avslutade det hela med lite stretching av bakben väl inne i stallet.

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback