Miro - 22 augusti 2012

Publicerat av Jennie Börs den 22 Augusti 2012 kl. 21:39 i Ridpass - Miro
Red ett litet pass på Miro idag där fokusen låg på att få en lösgjord och lydig ponny. Ibörjan var han lite ofokuserad och stod emot lite, ville inte riktigt runda sig runt skänkeln eller få med sig bakbenen till max. Jobbade honom i trav på ett fyrkantsspår och var väldigt konsekvent på vad han gjorde (och vad jag själv gjorde) och efter en stund fick jag till en bättre känsla.

Galopperade sedan på samma sätt, la mig även på en volt en stund för att känna att det fungerade, vilket det även gjorde. Avslutade galopparbetet med lite mellangalopper där Miro blev lite väl laddad ett tag, först for han som en dåre genom hörnet och in på samt över diagonalen, i avbrottet gick han mot handen och snabbt som attan fattade han nästan galopp. Någon som trodde sig veta vad han skulle göra ... Jobbade konskvent även med det och tillslut fick vi någon ordning på det hela, där lyssnade på mig utan egna idéer.

Avslutade passet med att trava längs fyrkantsspåret och reglera traven, tre växlar hade jag. Bestämde mig för vad som skulle vara arbetstraven och växlade utifrån den både uppåt och neråt, det fungerade riktigt bra. I den kortare traven lyssnade han jättebra och arbetade utan protest, någon gång uppfattade han det som att han skulle sakra av, men det var i själva verket jag som inte mötte upp med tillräckligt med skänkel. Från den kortare traven kunde han enkelt hitta tillbaka till sin arbetstrav när jag slutade spänna bågen så hårt, från den var det i sin tur inga problem att hitta en mellantrav. I mellantraven travade han så jag hade svårt att hänga med vissa stunder (red i hoppsadeln), vilket givetvis är roligt! Sist av allt gjorde vi några halter, bara för att känna in och hitta rätt tajming.

Jag är nöjd med passet, jag fick verkligen till det som jag ville ha igenom. Miro var riktigt lösgjord och lydig tillslut, riktigt rolig att rida var han!

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback