Miro - 2 augusti 2012

Publicerat av Jennie Börs den 02 Augusti 2012 kl. 20:43 i Ridpass - Miro
Idag genomfördes den sista dagen på dressyrkursen, som avslutades med ett sista ridpass. Jag hade första tiden, så var uppe med tuppen i morse.

Idag började vi som vanligt med att bara följa fyrkantsspåret för att hitta rakriktning och mäven min rakhet. Vi började sedan jobba på en liten volt i först skritt där jag skulle flytta honom för skänkeln lite till och från. När det fungerade bra övergick vi till att göra samma sak i trav. Jag fick även byta om volter för att känna att jag kunde göra vändningen med endast vikten, inte med handen som jag gärna gör, och för att få byta varv givetvis. Det krävdes en hel del ridning för att få honom att böja sig ordentligt och jag fick verkligen inte en lugn stund.

Vi galopperade även på den lilla volten i båda varven. Först och främst ska jag få till en galoppfattning som inte alltid är det lättaste, sedan vill jag ju gärna få till en bra sådan också. I galoppen fick jag jobba som tusan kan jag säga, verkligen sitta fram och lägga handen i ett framåtläge för att jag inte ska vara där och greja för mycket. I högervarvet är han lättare än i vänster, för där blir han som en ostbåga ungefär. Men tillslut fick jag en bra känsla i båda varven.

Avslutade med att bara trava på den lilla volten samt på fyrkanten, fick verkligen en bra känsla. Jag är nöjd med dagens pass, även om allt kanske inte är tipptopp. Men det är just det som träningen är till på, det är där det kan bli lite hur som helst för att vi sedan ska kunna prestera på banan. Det är trots allt grunderna vi behöver mest, för när de är på plats, då har vi inga som helst problem med rörelserna.

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback