Helios - 21 augusti 2012

Publicerat av Jennie Börs den 21 Augusti 2012 kl. 21:47 i Ridpass - Andra hästar
Årets första ridlektion väntade idag, jag fick rida på Helios! Det var riktigt skojigt, en av mina små ridskolefavoriter som jag inte ridit sedan innan sommarlovet. Han var dock lite grässeg så det blev lite annan ridning än vad jag är van vid när jag sitter på honom.

Vi travade först fram lite, sedan övergick vi till att rida skänkelvikning i skritt på hörnlinjerna i höger varv. Lite saker att hålla reda på för att få till de helt bra, men det blev bara bättre och bättre! Efter massor utav skänkelvikningar travade vi lite samt galopperade på fyrkantsspåret i högervarvet, innan vi bytte till vänstervarvet och började om med skrittskänkelvikningar igen. I det här varvet flöt skänkelvikningarna på lite bättre, men det var fortfarande lite att hålla reda på. Vi travade sedan och galopperade på fyrkantsspåret.

Passet avslutades med att vi travade av på volterna, för att få de låga och runda i formen. Helios kändes fin och blev bara finare och finare på volterna. Jag är nöjd med passet, även om det kändes konstigt att få tänka så mycket framåt på honom. Min hand fick jag vara väldigt konsekvent på hela passet eftersom han börjar vibbla med huvudet höger-vänster så fort den blir det minsta ostadig, nyttigt för mig!

På ett sätt hade det varit roligt att rida Miro på dagens lektion, vi var utomhus och det är skönt att ha någon som kan hjälpa mig lite i skänkelvikningarna så jag inte börjar fibbla för mycket själv. Fast å andra sidan var det roligt att få rida Helios igen och det var nyttigt även det, lite skönt att hästen dessutom kan titta till på någonting och samtidigt helt coolt gå förbi!


Johanna och Helios på KM.

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback