Svartis - 24 april2012

Publicerat av Jennie Börs den 24 April 2012 kl. 21:48 i Ridpass - Andra hästar
Idag blev det Svartis på lektionen, tre månader sedan exakt på datumet som jag red honom sist (insåg jag när jag skrev rubriken och "Svartis - 24 januari 2012" kom upp som förslag). Även idag hade vi dressyr med galopparbete som inriktning, vi red förövrigt lektion ute för första gången i år.

Började med att trava fram längs en 20x60 bana, red lite svag bogen in längs långsidorna för att få alla delar på plats. Övergick sedan till att rida några serpentiner med tre bågar över medellinjen. Svartis kändes mjuk och avspänd redan från början, han blev dessutom finare och kom ihop mer och mer in i passet. Började galopparbetet med att galoppera på 20m volt i båda varven. Svartis var väldigt rund och fin, kom dessutom ihop bra.

Dagens huvudövning bestod av att man skulle vända upp på medellinjen i galopp, 1/3 del in bryta av till trav trava rakt fram för att sedan göra en ny fattning vid 2/3 in på banan. Sedan vände man ut genom kortsidan och på långsidan skulle man göra en övergång till trav för att sedan fatta galopp igen. Övningen flöt på så att man gjorde red vänster och höger galopp varannat varv. Hoppas ni förstår beskrivningen. Svartis var i alla fall fin, väldigt rak och sådär. Det enda lilla problemet vi hade var att det gärna blev vänster galopp istället för höger, men det berodde på att jag satt knasigt. Annars gick det jättebra, han var som sagt väldigt rak och fin, fattningarna var väldigt bra även dem.

Avtravningen kändes väldigt bra, han var fin i formen och avslappnad. Jag är verkligen jättenöjd med passet, de enda två minusen är hans hoppsadel som är väldigt svår att sitta korrekt i och att jag sneglade ner till höger till och från.


Vill ni veta något komiskt? Den här bilden är exakt två år gammal, hehe.

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback