Miro - 30 april 2012

Publicerat av Jennie Börs den 30 April 2012 kl. 19:57 i Ridpass - Miro
Dressyrsadel på och ridning på lilla banan, allt för att kunna hålla planen så gott som möjligt. Jag vet själv hur borta man blir när banan är full med hinder + andra hästar, det blir lätt kaos i mitt huvud och jag rider mycket sämre då!

Började som vanligt att bara värma genom rakriktning och att hitta framåtbjudning. Han var lite spänd eftersom han inte varit på lilla banan sedan i höstas och sedan var han liite stel i högerbak också. I galoppen red jag på ganska mycket, Miro var snabbt med på noterna och sprang nästan ifrån mig där ett tag. Efter lite skrittpaus började jag lite smått att programrida, vilket jag nästan aldrig gör.

Hade bestämt mig för att rida LB:1, så red inridningen och sedan vända över ridbanan. Låg kvar en stund och red flertalet vändor med serpentiner innan jag tog mellantraven. Gjorde sedan samma sak med serpentinerna åt andra varvet innan jag övergick till skritt. Eftersom han var lite stel i högerbak passade jag på att ta igenom det lite extra i serpentinerna, men jobbade även på att få mjuka och fina bågar. Redan red jag galopprogrammet som det är innan jag avslutade med halten. Sista halten blev näst intill perfekt, det enda som saknades var att han skulle stå helt parallellt med bakbenen.

Avslutade med att trava av, lite mellantrav på några diagonaler också. Nöjd med ridpasset, sen var väl inte allt sådär klockrent som det skulle kunnat vara. Men jobbade på med min blick och verkligen sitte rakt, förresten, mitt arbete med det den här veckan har nog gjort resultat! Pernilla ropade vid ett tillfälle att jag satt väldigt rakt, just då tänkte jag inte ens på det!



Kommentarer
Kommentar av: Kajza

Fin fin. =)

2012-04-30 @ 22:09:37
Blogg: http://dumlesdagbok.blogg.se/
Kommentar av: Daniela

Wow vilken fin och välmusklad ponny!

Är det din?

2012-04-30 @ 22:21:57
Blogg: http://powerpony.blogg.se/
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback