Miro - 2 april 2012

Publicerat av Jennie Börs den 03 April 2012 kl. 08:09 i Ridpass - Miro
Tränade för Pernilla i Hedenslund idag, under dagens pass fokuserade vi endast på framåtbjudning och elastiskitet. Två stora utmaningar hos Miro då han gärna segar ihop lite innan han kommit över spärren och eftersom han är ganska kort och kompakt kortar han gärna ihop sig. Jag tycker dock att vi lyckades väldigt bra igår, både jag och Miro orkade dessutom hålla igång i ett friskt tempo i 45 min!

Vi började med att bara trava runt fyrkanten, i lättridning och reglerade hans tempo med två växlar. Normal arbetstrav och en snabbare trav. Övergick även och gjorde samma sak i galoppen. Skulle rida ungefär tio steg/språng i varje växel innan det var dags att ändra. Gjorde även detta på volt lite till och från. Efter en stund la vi in ytterligare en växel, en med lite samling.

Fick rida lätt ganska långt in i passet eftersom det är mycket enklare att variera tempot i den innan han kommit igång ordentligt. När han var ordentligt igång fick jag sitta ner och jobba med samma sak som i lättridningen. Red även några skänkelvikningar som flöt på väldigt bra och galopperade lite till. Avslutningsvis travade jag av honom under lättridning, med tempoväxlingar. Han var då riktigt lydig och hade kommit igång väldigt bra!

Jag är väldigt nöjd med träningen. Ska fortsätta jobba på det här sättet några gånger i veckan och även jobba lite med min sits till nästa gång. Jag är i alla fall väldigt nöjd med sadeln, den är helt underbar! Känns verkligen som att jag är mindre låst i den jämfört med den förra och Pernilla tyckte att min skänkel blev mycket stadigare!



Kommentarer
Kommentar av: elin

ser du på ponnyakuten? sylve gav ett bra tips jag tror skulle passa dig o miro.. :)

2012-04-03 @ 13:18:49
Blogg: http://ryttargladje.blogg.se/
Kommentar av: Anna

Så fin bild! :D

2012-04-05 @ 21:59:59
Blogg: http://powerponys.blogg.se/
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback