Jumanji - 13 april 2012

Publicerat av Jennie Börs den 13 April 2012 kl. 22:22 i Ridpass - Jumanji
Idag stod det markarbete på schemat för Jumanji, första gången jag hade bommar med i ett pass på honom faktiskt. Började med att värma upp honom lite i alla gångarter, sedan började vi trava över en bomserie med fyra bommar. Kom väldigt rätt på bommarna, han hamnade klockrent varje gång! Avstånd och allting stämde verkligen precis rätt, mitt i steget.

Vi la sedan upp ena änden av bommarna på stöd, så att det blev en cavaletti. Vi fick ta två provvändor där avståndet flyttades innan vi fick till det bra. Byggde ihop en liten övning, se nedan:

Rött = trav      Grönt = galopp (Fin skiss förövrigt, hehe)

Första gångerna över galoppbommen i båda varven höll jag på att dö av skratt för det blev så konstigt, var inte alls beredd på att han skulle ta i så mycket! Över cavalettin stod jag i lättsits för att det var enklare att komma rätt då, kände mig dock som en nybörjare. Det var riktigt roligt i alla fall, låg varv på var och travade över bommarna för att sedan gå varannan gång till höger och varannan till vänster. Jumanji var jättesöt och duktig, jobbade på bra emellan bommarna för att sedan så fort han fick syn på bommarna höja huvudet och ha öronen spetsade framåt. Han är bara lite för söt tycker jag!

Jag är i alla fall väldigt nöjd med dagens pass. Jumanji skötte sig super och blev verkligen jättefin. Han tog bra hand om mig och trots att det blev lite "hej-kom-och-hjälp-mig" första vändan i övningen tog han det lungt trots att jag höll på att typ dö av skratt. Johanna tycker att vi ska börja hoppa nu, vi får väl se hur det blir med den saken!

Kommentarer
Kommentar av: Johanna Börs

Stolt "banbyggare", hihi!

2012-04-13 @ 23:04:38
Blogg: http://johannabors.blogg.se/
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback