Helios - 10 april 2012

Publicerat av Jennie Börs den 10 April 2012 kl. 22:31 i Ridpass - Andra hästar
Red Helios på dagens hopplektion, rytmövning stod på schemat. I framridningen var han väldigt vinglig och lite tjafsig i handen, fick därför vara väldigt tydlig med vart vi skulle svänga. Travade sedan bommar med galoppfattningar efter, det lärde han sig snabbt och därför fick jag vara lite observant på vem som fattade galopp.

Själva övningen vi gjorde idag var väldigt simpel, ett räcke uppställt vid A, B, C och E. Vi fick sedan hoppa runt som på en fyrkant med en uppgift, rytmen. Började i högervarv och det gick verkligen super! Vet inte hur många varv vi hoppade runt, tappade räkningen efter första. I vänstervarvet var det lite mer besvärligt då Helios är svag, det resulterade att han gärna landade i fel galopp efter hindren. Trots att jag gjorde var jag kunde för att hjälpa honom med val av galopp taglade han helst på i fel. Han är riktigt kvick, Susanne berättade att det såg ut precis som att han skulle landa rätt flertalet gånger, men i sista sekund tog han fel. Fick ligga många, många varv innan vi avbröt. Rytmen var i alla fall bra, trots strulet i galoppen.

Fick gå några varv till men samma sak då, han ville hellre ta högergalopp. Fick rida på mittvolten istället och då var det lite enklare då jag verkligen kunde vara övertydlig med vilken galopp vi skulle ha. Det var dessutom mer plats att hinna byta galopp på. Helios blev riktigt svettig och trött, men det var väldigt nyttigt för honom också.

Jag är i vilket fall nöjd med honom! Han kändes väldigt lugn och fin, försökte inte rusa på eller så. Högervarvet var verkligen super, vänster var också bra när vi fick till det. Övningen var väldigt bra för mig, jag hade så mycket att tänka på så hindren fanns knappt i mitt huvud. När hindren kom pluppade vi bara över som ingenting.



Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback