Harley - 3 april 2012

Publicerat av Jennie Börs den 04 April 2012 kl. 22:30 i Ridpass - Andra hästar
Red Harley på lektionen, hoppning stod på schemat! Som alltid när jag sitter upp på honom blir det en stor omställning eftersom han inte är speciellt kvick av sig. Uppvärmningen kändes bra, ville rida på honom lite för mycket i traven ibland dock. Ibörjan envisades han även med att vi skulle fatta fel galopp i högervarvet.

Övningen bestod av att vi först skulle över en liten lydnadsbom (kort bom på block), anridning i kortare och en lite mer ihopsatt galopp. Efter den skulle vi öka tempot för att sedan rida mot ett räcke eller oxer (beroende på varv) och sedan korta ihop galoppen igen och över lydnadsbomen för att avsluta med att trava över en bomserie. Sista banan bestod av endast kontrollhindret, oxern och räcket ihopsatta till en liten bana, fortfarande kort galopp mot kontrollhindret och större galopp mot oxern och räcket.

Jag tycker att det kändes bra. Gick bra att korta ihop honom och även att länga ut galoppen igen. Måste bara tänka på att inte dressyrrida allt för mycket, vill gärna ha honom lite för mycket på plats även i den större galoppen. Är i alla fall väldigt nöjd! På slutet mär vi travade av kändes det jättebra till och från, är lite sugen på att rida honom på någon dressyr framöver!


Typ en av de första bilderna som jag tog när jag fått min D90 2009. :)

Kommentarer
Kommentar av: Alice

Ja, fick tips av min kompis om din blogg och tyckte den va jättebra, så började följa den! :)

2012-04-05 @ 10:45:51
Blogg: http://connoz.blogg.se/
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback