TR regler hit och dit

Publicerat av Jennie Börs den 28 December 2011 kl. 16:10 i Tankar & åsikter
Det är nog få som missat det som Svenska Ridsportförbundet har förtydligat i 2012 TR, reglerna över hur stora loggor får vara inne på tävlingsbanan/prisutdelningen. Reglerna har missförståtts hit och dit, ena dagen kommer de här reglerna gälla strikt över hela tävlingsområdet medan det andra dagen sägs att alla får hålla sig till de så kallade sponsormåtten. En ren soppa av allting.

Fb-gruppen var en mycket bra idée tycker jag, men det har även haft sina nackdelar. Gruppen har knappast gjort mig klockare, snarare mer förvirrad. Den har gett en falska förhoppningar och felaktika svar med sina skriverier, som ändrats fram och tillbaka. Tillslut slutade jag läsa allt som skrevs och bildade mig min egen uppfattning på SvRF hemsida, även om texterna många gånger var kluriga att förstå.

Men nu till det som jag egentligen ville ta upp. Jag förstår att många är upprörda, liksom jag själv. Dock tycker jag att det även finns positiva perspektiv på saken. Dagens ridsportsverige är en stor märkes hysteri, där du ska ha så mycket märken som möjligt. Från den lägsta till den högsta nivå, ju mer märken andra ser att man själv har desto bättre är det. Märkerna ska dessutom vara så stora som det bara går. Att sätta begränsningar är bra då det viktigaste är faktiskt inte att ha den största loggan av de dyraste märkerna, men det leder till stora konsekvenser.

I vissa fall är loggan tre kvadratcentimeter ett stort problem, men att de inte får upprepas är ett ännu större problem enligt min mening. Många av mina loggor håller måtten men allting brister i och med att den är återkommande. Jag blir faktiskt lite trött på det, hur ska jag hitta en kavaj som passar mig utan att märket upprepas var varje knapp tex?


Min outfit är ganska loggfri, i alla fall på långt avstånd då loggorna är så små. Tror att Rockel-märkningen på vantarna är det enda som inte håller måttet.

Ridsportförbundet, jag tycker att ni gärna kan få ha begränsningar på hur stora loggor får vara. Men snälla ni, tre kvadratcentimeter är inte mycket för världen och att de dessutom inte får upprepas. Höj antalet kvadratcentimeter på en "grundlogga" och sedan kan man väl i alla fall få ha upprepningar i en mindre skala än "grundloggan"? Liksom i sponsorreglerna kan "grundloggan" ha olika storlek beroende på vilken typ av utrustning det är frågan om.

Min största fundering är nog ändå hur hårt de här reglerna kommer följas på de olika nivåerna. Ska överdomaren springa runt med ett måttband eller en linjal och mäta allas loggor för att sedan räkna dem? Det verkar mycket ologiskt tycker jag.

Tycker ni att det finns några positiva synvinklar ur det stora hela? Hur drabbad blir du av de nya reglerna?

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback