Samritha - 1 december 2011

Publicerat av Jennie Börs den 01 December 2011 kl. 22:17 i Ridpass - Andra hästar
Fick rida med på mammas lektion idag, fick rida Samritha även den här gången. Eftersom hon gått lektionen innan idag var hon redan lite varm i kroppen i alla fall och jag hittade verkligen knapparna bättre idag. Jobbade med serpentinbågar med övergångar över medellinjen, både till skritt och galopp.

Det kändes bra, men herre j*vlar vad man får rida. Inte bara att sitta och åka med, man måste hela tiden engagera hennes bakben för att de ska komma igång och jobba ordentligt. Dessutom måste man hålla koll på takten, speciellt i lättridningen för annars rinner hon bara iväg taktmässigt. Fick i alla fall till bakbenen och då blev det även skillnad i handen, hon blev mycket jämnare i händerna samt att hon kom ut med halsen. Även i skritten fick hon jobba på, hon vill gärna takta iväg istället för att jobba ordentligt men även det fungerade bra.

Så roligt att rida storhäst (även om ponnyer är bäst, hihi), men får ju så sällan rida storhäst i och med att jag rider i en "ponnygrupp". Men jag är nöjd med ridpasset i alla fall. :)

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback