Jul i stallet

Publicerat av Jennie Börs den 24 December 2011 kl. 05:05 i Allt & inget
När det här inlägget publiceras befinner jag mig antagligen i stallet, i och med att vi träffas där klockan 05.00.

Varje julaftonsmorgon är det upp tidigt som gäller, så är det bara. Vet inte hur många julaftonsmornat jag föjt den traditionen nu! I alla fall så brukar vi i US "hålla" i det, eller vi sätter helt enkelt upp ett plakat så får de sim vill komma och fira med oss. Vi samlas som sagt vid 05.00 och då börjar vi täcka och släppa ut alla hästar, de gamla veteranerna vet precis vad det handlar om! Ska bli spännande och se hur Jumanji reagerar, eftersom det blir hans första jul. Miro sa inte så mycket förra året faktiskt.

När hästarna är ute fixar vi stallet, lägger in mat osv. Sedan dukar vi fram med filtar på stallgolvet och fixar julgodis åt hästarna. Det är godis som hängs upp i boxen och som läggs i krubborna. När allt är färdigt tar vi in hästarna så får de äta morgonmaten samt allt godis, medan vi äter frukost och byter julklappar (om man bestämt att man ska byta med någon alltså). När alla är mättna och belåtna (vi framför allt trötta) är det dax att ta ut hästarna igen för att sedan mocka ut och lite sådär.

Några bilder från förra året:


Det är alltid otroligt mysigt att vara i stallet på morgonen, det är verkligen värt att gå upp de där timmarna tidigare. Det är alldeles lagom att sova till Kalle Anka på eftermiddagen, hehe.

Har ni några speciella jultraditioner i stallet? :)

Kommentarer
Kommentar av: Caroline

God Jul till er alla från oss alla.

Verkar vara en mysig tradition ni har hos er.

Önskar er all lycka och framgång!

Miro ÄR snygg(ast) det bara är så. Sen är han otroligt charmig och ännu charmigare blir han genom sitt avtuggade öra... Underbar vackert julkort förresten och BIS-Hästen ska ramas in och få en hedersplats i bokhyllan.

Stor julkram

Caroline & dom andra

2011-12-24 @ 08:31:33
Blogg: http://hastgarden.blogspot.com
Kommentar av: Sarah

När jag red på ridskolan så hade vi jultradition, underbart mysigt! Vi som ville samlades i stallet klockan 6 och fodrade, mockade, fixade foder och släppte ut hästarna som inte skulle ridas. Sedan fick man rida ut på sin sköthäst/en annan häst i mindre grupper, som vanligt. Efter en mysig och kall ridtur var det gemensam frukost i klubbrummet med peppakakor, varm oboy, lussebullar och allt som hör till :D Sedan var man hemma vid ca 10 och kunde vila sig lite innan lunchen och kalle anka ;)

Det är en sak som jag saknar väldigt mycket med ridskolan, har inte den traditionen på samma sätt längre. Jag brukar ändå vara i stallet på julaftonsmorgon, morgon fodra, rida ut en mysig tur och äta frukost :)

2011-12-25 @ 20:00:03
Blogg: http://sarahhbergman.blogg.se/
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback