Miro - 23 maj 2011

Publicerat av Jennie Börs den 23 Maj 2011 kl. 21:59 i Ridpass - Miro
Träning för Pernilla i Hedenslund, vääldigt välbehövligt! Idag tog vi igenom ställningen riktigt ordentligt, välbehövligt även det. Började med att skritta och växla stegen, han skulle svara fram och länga när jag bad det och sedan korta stegen när jag bad om det samt lyssna för signalerna, fungerade bra. Red sedan in på en volt och skulle ställa och böja i nacken, började åt vänster och det fungerade bra. Det gick bra åt höger också, mycket bättre än både jag och Pernilla trott faktiskt.

Övergick sedan och gjorde samma sak i trav, red lätt och red på framåt, framåt och sen böja och ställa igenom i båda varven. Ibland skulle jag även ut på rakt spår för att känna att han tog tag i yttertygeln. När vi gjort det en bra stund övergick vi och gjorde samma sak fast i nedsittning efter en liten skrittpaus. Innan det varierade vi även skritten, nu var han mycket svårare att få fram. Han blev även lite trög att få fram när jag skulle böja och ställa samtidigt som jag satt ner, blir som att rida i tuggummi lixom. Han tycker jag kan välja, böja eller gå fram med energin, inte båda på en gång, haha. När han blir så vill jag gärna lägga på för mycket ben istället för att rida med sätet .. Något att jobba med!

Avslutade med lite vänstergalopp och hade en bra känsla där, förutom att vi red i tuggummi. Men det kändes verkligen att han galopperade genom kroppen och inte bara böjer på nacken och släpper bakdelen. Kände lite i traven nedsuttet efter det och sedan travade vi av. Mycket lättare att få fram honom i lättridningen och han var riktigt fin.

Jag är riktigt nöjd med honom, lite mer energi hade kanske kunnat önskas men. Det är ju jobbigt för honom och jag vet att när han väl kommer igenom den där högersidan till 110% får jag en annan känsla. Skulle jag tagit ett spö i handen vet jag dessutom att jag skulle fått vad jag letade efter. I veckan blir det ett lika dant pass på hemma plan för att få igenom honom ordentligt inför helgens tävling. :)


Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback