Leksands Ridklubb: 29 maj 2011

Publicerat av Jennie Börs den 29 Maj 2011 kl. 19:59 i Tävling
Kan börja med att berätta att jag inte tänker åka dit och tävla för sen de fått iordning allt, det ska inte vara så rörigt och osäkert på en tävlingsplats. Framridningen låg så man fick gå en ganska bra bit, kändes som det tog typ fem minuter att ta sig dit .. Och att möta en häst på de passagerna var inte speciellt roligt heller! Tävlingsbanan låg precis brevid parkeringen och det fanns ingenting "här är hästarna och här är människorna", det var en salih blandning. Och så kan man rida fram på parkeringen mitt i det också? Barnvagnar, småbarn och hundar, de ska INTE vara mitt i smeten! Lösningen på dressyrbana var ganska smart i alla fall, en såndär liten "dressyrsandlåda" skulle jag också vilja ha, haha. :)

LC:1
Framridning: Red fram i ridhuset och det kändes bra, han var ganska avspänd faktiskt. Lite av för skänkeln bara och spöt låg kvar uppe i transporten. Galoppen kändes energirik men fick inte känslan av att han rörde sig av sig själv, men annars var den bra och han slappnade av bra i den också! Red inte fram jättelänge tycker jag, kände igenom honom så att det höll för ett LC program. Sen traskade vi tillbaka långa vägen upp till banan.

På banan: Väldigt spänd i collectingring och det fortsatte in på banan. Han ville inte gå ner mot dommarbåset först. Så när jag väl fått ner honom dit så jobbade jag på att få honom någorlunda avslappnad. Fick startsignal och började på en gång. Han var spänd och gick med handbromsen i. Jag glömde bort att rida med sätet flera gånger vilket resulterade en ostadig skänkel. I skritten frustade han ur sig en del och jag hoppades på att han skulle bli mer avslappnad, men nej. Han vägrade gå längst staketet på banan och bjudningen fanns inte riktgt då. I högergaloppen var det verkligen handbromsen i, gud vad jag fick rida bara för att få honom att röra sig framåt. Slutade på 56,66%, en blandning med allt från 7or till 4or. "Snygg ponny med utstrålning"

LB:1
Framridning: Pallade inte med att gå fram och tillbaka till ridhuset, få en bra känsla och sen var allt som bortblåst när jag kom till banan. Så jag travade bara på lite på parkeringen, men vadå, det var ju framridning där. Han var lite spänd men svarade bättre framåt och kändes bra. Travade och skrittade bara.

På banan: Gud säger jag bara. Tänkte passa på att galoppera inne i collectingring för att bara känna på fattningen, galopperar kanske två varv på en volt och rätt som det är vänder Miro åt ena håller och jag sitter på backen. Dressyrstaketet blåste omkull, jag förstår honom. Hade väl typ tre minuter på mig att sitta upp igen och fortsätta rida. La endast fokus på att få honom avslappnad. Lättridning och ner lite i formen. På banan var han spänd, försökte få honom lite mer avspänd innan startsignalen. Han gjorde en till liten vändning innan jag skulle vända upp på medellinjen (en funktionär kröp mellan trådarna, där har vi anledningen). Fokuserade på att bara hålla honom på plats och rida med sätet. Tog mig igenom programmet, travdelen var sådär och i högergaloppen fick jag galoppera typ en halvmeter innanför staketet, han ville inte gå ut dit. 51,72% blev det med siffror mellan 3 och 6. Slutkommentaren var desto bättre "Härlig ponny med många kvalitéer. Kommer till sin rätt med mer rutin, var idag tyvärr spänd och lite svår att påverka. Mjukt och fint ridet trots lite strul." En dommare jag ridit ganska mycket för på Zanzibar, tycker hon dömmer riktigt bra!

Vi stryker ett strcäk över den här tävlingsdagen och går vidare. Någon gång måste det ju bli någon förbättring! Idag har nog allt som kunde gått snett gått snett, förutom det jag nämnde i början har det blåste otroligt mycket. När vi skulle lasta slet han sig dessutom, det är inte likt Miro. Han går som en hund både in och ut ur transporten, och står som en gud där inne. Bara att gå vidare, jag tänker inte ge mig. En dag ska jag ha betalt för det här, någon gång måste han väl för fasiken ta och visa vad han egentligen går för!






Framridning till LBn


Kommentarer
Kommentar av: Sussie

Klart du kommer få betalt en vacker dag, hoppas det blir snart för det är både du och "killen" värda. Han vat ju att det är tävling och hans nerver är lite sämre än dina, och han kommer varva ner med din hjälp.

2011-05-29 @ 20:45:22
Kommentar av: ylva

leksand är nog inte enda platsen som inte har 100% ordning .. men det är ju bara att räkna med att det är sådär på tävlingar .. gör det bästa av situationen.

2011-05-30 @ 23:00:08
Blogg: http://ylvafalkestrom.blogg.se/
Kommentar av: evelinn "enewe" åkerman

Oj vilken snygging!

2011-06-04 @ 21:58:48
Blogg: http://enewe.blogg.se/
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback