Jumanji - 12 juni 2012

Publicerat av Jennie Börs den 12 Juni 2012 kl. 21:38 i Ridpass - Jumanji
Red Jumanji på terminens sista lektion. Vi hade dock lite olika åsikter om vad vi skulle göra på avslutningen (hoppning eller dressyr), det slutade därför med kadrilj. På ett sätt bra för mig, eftersom jag i alla fall fick rida lite programtänk på Jumanji.

Ibörjan var han väldigt stark i höger, men försökte igronera det så gott det gick. Jobbade hela tiden med kontakten på vänstertygeln och försökte lösgöra bit för bit. Vi red lite skänkelvikning och öppna, vilket fungerar ganska bra för Jumanji på ett sätt i alla fall. Sedan red vi på volterna, galopperade lite och det gick inget vidare. Han blir så fasligt stark i högersidan och jag blir lite låst på en volt, rider hellre på fyrkantspåret med volter inlagda, men man måste lära sig att anpassa sig också. Efter galoppen fick jag ett mycket bättre reultat i traven i alla fall!

Vi red sedan igenom ett program, jag och Jumanji fick rida sist som ensamt "par". Jumanji hade inte riktigt samma höga tempo som de övriga, så fick leka lite med att länga ut honom ibland. Vägarna blev ganska bra, men tempot blev något över vad det borde till och från. Galopp på led var ingen höjdare tyckte Jumanji, men men. Bitvis kändes det i alla fall väldigt bra!

Avslutade med att rida öppna på medellinjen. Någonting som var väldigt jobbigt enligt Jumanji, men det gav resultat. Även om han stretar emot i själva öppnan så är det bara att rida igenom det, för det ger väldigt bra resultat på honom. Avslutningen på passet kändes väldigt bra, lika mycket i båda tyglarna, en mjuk och följsam ponny och allt känns bara bra. Det enda vi inte fick igenom idag var galoppen, men tror att efter allt travarbete hade även det den blivit bra. :)


Lovar, att snart kommer ni får nya ridbilder på mig och J. :)

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback